glas

Ditt proffs på bilglas

En vindruta ska inte bara säkerställa sikten framåt. Den är också avgörande för hela karossens hållfastighet. Därför är det viktigt att du anlitar en auktoriserad verkstad som använder rätt metod och originaldelar vi lagning eller byte av vindrutan. Våra glasmästare är proffs på byte och lagning av vindrutor. De är auktoriserade av både biltillverkarna och försäkringsbolagen.

Boka din tid för reparation eller byte av vindruta via vår webbokning:

Webbokning samtliga orter

Laga stenskott eller byta hela rutan?
Det är vanligt att råka ut för stenskott. Men om man agerar lite snabbt kan stenskottet ofta lagas, och du slipper lägga tid och pengar på att byta ut hela vindrutan. Ett stenskott kan snabbt förvandlas till en spricka, inte minst när temperaturskillnaden ute/inne är stor, eller vägbanan är ojämn. Ett tips är att direkt skydda sprickan mot smuts och fukt med ett stenskottsplåster eller tejp tills dess att den har lagats.

För att vi ska kunna laga stenskottet krävs att det är mindre än 2,5 cm, att det inte är för många stenskott på rutan och att det inte sitter för nära rutans kant (5 cm). Efter en lagning blir stenskottet osynligt men kan medföra en svag brytning vid lågt stående sol eller regn och därför lagas inte stenskott i synfältet.

Är bilen är halv- eller helförsäkrad så täcker försäkringen detta, och självrisken varierar från 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har. Att laga ett stenskott tar ca 30 minuter så du kan vänta i verkstaden eller bilhallen under arbetets gång. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe under tiden.

Självklart fixar vi stenskottslagningen samtidigt som du gör andra reparationer. Allt för att spara tid åt dig. Måste vindrutan bytas ut så behöver vi din bil under en halv dag. Själva bytet tar ca en timme men sedan måste limmet få härda under 4 timmar allt för att reparationen ska bli fackmässigt utförd.

En felmonterad ruta kan skapa stor skada vid en kollision
Det är mycket viktigt att vindrutan är rätt monterad för att fungera med de tekniska lösningar som bilen är utrustad med. Nedan ser du vilka system som kan påverkas om rutan inte monteras/repareras på rätt sätt.

  • Regnsensor
  • Lane Keeping Aid
  • Drivers Alert
  • Collision Warning
  • Distans Alert
  • Traffic Sign Information
  • Collision warning with full auto break
  • Pedestrian detection

 

Vi garanterar att din glasreparation eller vindrutebyte utförs på ett professionellt sätt, allt för att bevara din och bilens säkerhet.