glas

Vi har lång erfarenhet av att laga bilglas och är auktoriserade av både biltillverkaren och försäkringsbolagen att utföra bilglasreparationer. Det är på just denna punkt vi skiljer oss från traditionella glasmästare som oftast saknar auktorisation på själva bilen.

Vid glasreparation är det viktigt att du anlitar en auktoriserad verkstad som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim, eftersom framrutan är en del av bärigheten i hela bilens kaross.

Boka din tid via vår webbokning:

Onlinebokning för samtliga orter


En felmonterad ruta kan skapa stor skada vid en kollision
Det är mycket viktigt att vindrutan är rätt monterad för att fungera med de tekniska lösningar som bilen är utrustad med. Nedan ser du vilka system som kan påverkas om rutan inte monteras/repareras på rätt sätt.

  • Regnsensor
  • Lane Keeping Aid
  • Drivers Alert
  • Collision Warning
  • Distans Alert
  • Traffic Sign Information
  • Collision warning with full auto break
  • Pedestrian detection

Laga stenskott eller byta hela rutan?
För dig som har fått ett stenskott på rutan så försöker vi alltid i första hand laga det om det är möjligt. Ett tips är att skydda stenskottet med en tejp till dess att det har lagats.

För att vi ska kunna laga stenskottet krävs det att det är mindre än en krona, att det inte är för många stenskott på rutan och att det inte sitter för nära rutans kant (5 cm). Efter en lagning blir stenskottet osynligt men kan medföra en svag brytning vid lågt stående sol eller regn och därför lagas inte stenskott i synfältet. Ju tidigare du lagar stenskottet desto större chans att du slipper byta hela rutan.

Är bilen är halv- eller helförsäkrad så täcker försäkringen detta, och självrisken varierar från 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har. Att laga ett stenskott tar ca 30 minuter så du kan vänta i verkstaden under arbetets gång.

Självklart fixar vi stenskottslagningen samtidigt som du gör andra reparationer. Allt för att spara tid åt dig. Måste vindrutan bytas ut så behöver vi din bil under en halv dag. Själva bytet tar ca en timme men sedan måste limmet få härda under 4 timmar allt för att reparationen ska bli fackmässigt utförd.