subpage_nordiskabil

Norrbottens största och äldsta bilföretag
Vi på Nordiska Bil vill göra ditt bilägande enkelt, bekvämt och ekonomiskt. Hos oss hittar du därför inte bara Norrbottens största utbud av nya och begagnade bilar utan även kompletta lösningar för allt som rör bilen såsom tillbehör, reservdelar och försäkrings- och finansieringslösningar.  Vi har moderna serviceanläggningar där du blir väl omhändertagen av en personlig servicetekniker som är specialist på just din bil. I verksamheten ingår även biluthyrning med Hertz och drivmedel med Tanka.

Nordiska Bil AB är auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault, Nissan, Ford och Dacia. Verksamheten finns på fem orter; Arvidsjaur, Boden, Kalix, Luleå och Piteå.

Bakgrund och företagsfakta
Företagsnamnet Nordiska Bil är nybildat 2007 och representerar sammanslagningen av bilföretagen Bil & Traktor Luleå AB, Bilcentrum och Forslunds Bil. Verksamheten omfattar försäljning och service av personbilar och lätta transportbilar. Reservdelar marknadsföres via butiker och grossiströrelse. Företaget är auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault, Ford, Nissan och Dacia. Biluthyrning och drivmedelsförsäljningen sker i varumärkena Hertz och Tanka. Försäkringar och finansiering sker i samarbete med Volvia och Volvofinans. Nordiska Bil AB har verksamhet i Arvidsjaur, Boden, Kalix, Luleå och Piteå.

Koncernen ombildades så att personvagnsrörelsen, lastvagnsrörelsen och fastighetsbolagen började bedrivas i separata bolag. En förändring som påkallades genom AB Volvos försäljning av personvagnsrörelsen till Ford. Ägandet av bolagen är lokaliserat till Persson Invest AB.

2004 förvärvas Fordförsäljningsresurser i Kalix och integreras med befintlig verksamhet.

2005 förvärvas Forslunds Bil i Piteå och verksamheten där förs i delar över till respektive persons- och lastvagnsbolag.

2007 fusioneras personbilsverksamheten och bedrivs i ett bolag som ges namnet Nordiska Bil AB.
(Lastvagnsrörelsen såldes 2013 till Wist Last & Buss AB).

2016 förvärvade Persson Invest AB Nordiska Bil AB som från 2017-11-08 bytt namn till Bilbolaget Norrbotten AB.