subpage_carwindow2

Ibland sker det olyckor och vad gör jag då?
Först måste en skadeanmälan upprättas. Det är en särskild blankett som du alltid ska ha i bilen. Enklast är att fylla i den direkt på olycksplatsen då det finns en del som ska fyllas i gemensamt med motparten. Behövs det så kontaktar du självklart polisen. Ni behåller varsitt exemplar av den ifyllda blanketten. Baksidan fyller ni i var för sig och du skickar därefter in din kopia till ditt försäkringsbolag. Det är viktigt att du har gjort en skadeanmälan innan du kontaktar oss för skadebesiktning.

Behöver du bärgning?
Om inte bilen är körbar eller trafiksäker efter olyckan så bärgar du in bilen till oss. Din skadeanmälan ska du skicka in så snabbt som möjlig till ditt försäkringsbolag för att vi ska kunna påbörja reparationsprocessen.

När krävs polisanmälan?
En polisrapport krävs alltid vid inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse. Ta alltid med en kopia av polisanmälan till oss för att underlätta reparationsprocessen.

Boka tid för skadebesiktning
Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras, du kan enkelt boka tid via telefon eller internet. När du kommer in med din bil för skadebesiktning, bör du ha med dig en skadeanmälan, försäkringsbrev eller någon annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Det är också viktigt att bilen är rentvättad så att vi inte missar något vid besiktningen.

Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och beräknas till ca 30-45 min. Vår skaderådgivare kontrollerar och fotograferar bilens skador och ger dig en preliminär tidpunkt för reparationen.

Skaderådgivaren gör därefter en skadevärdering som skickas in till försäkringsbolaget. När bolaget godkänt reparationskostnaden beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil slutgiltigt för reparation. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi alltid dig.

Du bokar din tid för skadebesiktning genom att klicka på bokningsknappen nedan:

 Bokning skadebesiktning

 

Klicka på knapparna nedan för att kontakta någon av våra Skaderådgivare på din ort.

Skaderådgivare Luleå

Skaderådgivare Piteå